Alexander-Technika  -  AT studio | Blog
Blog témakörök:Összes bejegyzés: (17)

 

8. Nemzetközi Alexander-technika kongresszus

 

2008 augusztus 10-től 16-áig került megrendezésre a 8. Nemzetközi Alexander-technika kongresszus.

Az esemény a luganoi (Svájc) kongresszusi központban, és a luganoi egyetemen zajlott. A közel 600 résztvevő különböző kontinensekről gyűlt össze, a huszonéves korosztálytól a legidősebb 93 éves korig.Esemény

 

Ezen a héten kezdődik a 8. Alexander-technika Világkongresszus, mely idén Lugano-ban kerül megrendezésre. A világ minden tájáról érkező tapasztalt tanárok és tanárjelöltek intenzív továbbképzéseket  tartanak, egy héten át, megbeszélik tapasztalataikat, felvetik kérdéseiket.

 Beesett mellkas

 


Az utóbbi időben többen kerestek meg ezzel a problémával, ezért szóljunk róla röviden!
A mellkas beesése („behorpadása”) jellegzetes testtartási probléma, melynek kialakulása a korai tinédzserkorra vezethető vissza. A kisebb korosztályban nem nagyon látni púpos hátú, horpadt mellkasú gyermeket.

 Miért éri meg időt és figyelmet áldozni mozgásunk fejlesztésére?

 

A mozgással kapcsolatos szokások nem csak csökkentik a választási lehetőségét annak, hogy a mozdulatokat milyen módokon tudjuk végrehajtani, de nagy mértékben befolyásolják a szervek működésünket is.

A szokások kialakulását figyelemmel kísérhetjük, ha megfigyelünk egy növekvő gyermeket. Az ember bizonyos mennyiségű mozgásmintával születik, mely genetikailag kódolt. A koordináció legalapvetőbb mozgásai és irányai programozva vannak idegrendszerünkben. Ezek az elsődleges mozgásminták könnyen és eredményesen működnek az emberi testfelépítéssel.ketkező 4 cikk

előző 4 cikk