Alexander-Technika  -  AT studio | Alexander-technika | Kinek és miért?

Kinek ajánlható és mit eredményez a módszer? 

 

 

 

Kismamáknak:

 Alexander módszer kismamáknak

A test változásaival járó szükséges tartás- és mozgáskorrekció által elkerülhető az amúgy terhességgel gyakran járó hát-, derék-, medence- és lábfájdalom, az emésztési és légzési problémák. A test könnyűvé válik, javul a közérzet, hangsúlyosabbá válik a belső nyugalom és erősödik a kapcsolat a mama és a magzat között. Elsajátíthatók az izületi "nyitások", a csípő lazítása és a kontrakciók elfogadása, ami könnyíti és gyorsítja a vajúdást és szülést, nem utolsó sorban csökkenti a fájdalomcsillapítók igényét. Fejlődik az önkontrol, és a szülő teljes tudatossággal kísérheti végig a vajúdást és szülést.

 

Zenészeknek:

 Alexander módszer zenészeknek

Az Alexander-technika által megszűnnek a hangszer fogásából adódó tartáshibák, felesleges izomfeszültségek, nő a koncentráció képesség, a játék könnyebbé, szárnyalóbbá válik, a zene minősége javul, a zenész nem fárad el a játéktól. Működnek olyan nemzetközi szinten elismert táncegyüttesek, zenekarok, amelyek felkészítő programja az Alexander-technikára épül. (USA, Ausztrália, Nagy-Britannia).

 

Énekeseknek:

 Alexander módszer énekeseknek

A mozgás és testtartás újranevelése révén a fej, a nyak és a hát egymáshoz viszonyított helyzete, az anatómiailag legoptimálisabb pozícióba rendeződik át, így átjárhatóbbá válnak a légutak, felszabadul a mellkas, megnő a tüdő kapacitása melynek következtében növelhető a kilégzés hossza, szárnyalóvá válik az ének. Az énekórák kiegészítő foglalkozása az Alexander-technika, melynek sok híresség köszönheti teljesítményét.

 

Előadó művészeknek:

 Alexander módszer színészeknek

Könnyed mozgást, magabiztosságot, nagyobb fizikai és szellemi teljesítőképességet eredményez a módszer. Egyes színművészeti főiskolákon, egyetemeken alap tantárgy az Alexander-technika.

 

Sportolóknak, táncosoknak:

 Alexander módszer sportolóknak és táncosoknak

Szabad, könnyű mozgást, energikusságot eredményez, a koordináltabb mozgás és pontos légzés következtében határozott teljesítménynövekedést, izületi kopás nélküli sportolást érnek el. Egyes versenysportokban az egyéni felkészítés szerves részét alkotja az Alexander-technika.

 

Gyermekeknek/tinédzsereknek:

 Alexander módszer gyermekek testtartása, görbe hártra, mozgásfejlesztésre

Helyrehozza az iskolapad okozta háttorzulásokat, megelőzi és javítja a gerincferdülést, lúdtalpat és sutaságot, megelőzi az ízületi kopásokat okozó testhasználatot és magabiztosságot kölcsönöz. Fejleszti a test koordinációt és bővíti a mozgásmintát.

 

Testnevelő tanároknak/edzőknek:

 Alexander módszer edzők teljesítmény növelésére, sérülések megelőzésére

A módszer ismeretével hatékonyabban tudnak tanítani, nagyobb teljesítményt tudnak elérni tanítványuknál és felismerik az esetleges hibákat, képesek lesznek hatékonyabban megelőzni a sérüléseket. Egyes versenysportokban az egyéni felkészítés szerves részét alkotja.

 

Gyógytornászoknak:

 Alexander módszer gyógytornászok hatékonyság növelés

Munkájuk hatékonyságát meglepő mértékben növeli. A technika alkalmazásával saját, emelésből adódó sérülések is megelőzhetők.

 

A számítógépes szakembereknek:

 Alexander módszer programozóknak a kényelemért és könnyedségért

Körében a szervezet speciális megterhelésnek van kitéve. Éppen ezért az utóbbi években mind többen veszik igénybe Alexander-tanár segítségét. Hát, nyak, derékproblémák… ugye ismerős?

 

Üzletembereknek, menedzsereknek:

 Alexander módszer üzletembereknek megjelenés és hatékonyság növelésére

Némely ügyvédi irodák irodaházaiban működtetnek Alexander-stúdiót, bebizonyosodott ugyanis, hogy a technikát elsajátítók hatékonyabban képviselik a hivatalos tárgyalásokon saját szakmai és üzleti érdekeiket.

 

Időseknek:

 Alexander módszer idősek mozgékonyság, energikusság növelésére

Az izmok optimális tónusának visszanyerésével könnyebbé válik a mozgás, a test kevésbé fárad, az öregedési folyamatok (kopások, izomgyengeség és izomtónus csökkenése) lényegesen lassulnak. Ezek által visszatér az életkedv és energikusság.

 

Intuitívan érdeklődők számára:

 érdeklődők számára, könnyedség, helyes testtartás, fájdalom enyhítés, energia, hatékonyabb munkavégzés, életerő

Szabad, könnyű mozgást, energikusságot, nagyobb teljesítőképességet, a test fiatalosságának megőrzését, az ízületi kopások megakadályozását eredményezi.

Erősíti a magabiztosságot és fejleszti a befelé figyelés képességét. Az Alexander-módszerbe belemélyedve pedig egy idő után mindenki rájön, hogy vannak olyan izomcsoportok melyeknek addig nem volt tudatában, nem tudta, hogyan kell azokat megfeszíteni és ellazítani és, hogy ezek tudatos kontrollja mennyi kellemetlenségtől tudja őt megkímélni.

  

Az Alexander-technika tanulása az egészséges embernek segít abban, hogy értékes jó közérzetét megőrizze kora előrehaladtával is. Akinek pedig - bármely életkorban - testi vagy lelki problémái vannak, a módszer elsajátítása során meglepő élményekben és változásokban lehet része.