Alexander-Technika  -  AT studio | Egyéni vagy csoportos foglalkozás?
Blog témakörök:Összes bejegyzés: (17)

Egyéni vagy csoportos foglalkozás?

Többen kérdezték már, hogy tartok-e csoportos foglalkozásokat. Véleményem szerint, a csoportos foglalkozások számos segítséget nyújthatnak az egyéni órákhoz, de nem pótolják azokat. Az Alexander-módszer sokkal hatékonyabb egyéni foglalkozások keretében, amit talán a nyelvtanuláshoz lehetne hasonlítani. Az impulzusok, melyekhez a tanár érintésén keresztül jut hozzá az ember megkönnyítik az érzet megtapasztalását.

 A csoportos foglalkozás például nagyon előnyös az alap anatómiai és fizikai ismeretek elsajátítása és testtérképezés végett. Világossá teszi a résztvevők számára, hogy mindannyian "egy cipőben járunk". Vannak, akik inspirálónak találják azt, ha másokon látják, hogy hogyan kellene önmagukon dolgozni, és ez kihívás elé állítja őket.

Elképzelhetőnek tartom, hogy a jövőben összeállítok egy programot várandósoknak csoportos foglalkozáshoz, amolyan felkészítő jellegű tanfolyamot. Terveim szerint a tanfolyam több elemet fog tartalmazni gyakorlatokkal és instrukciókkal, melyeket a kismamák önállóan is el tudják majd sajátítatni.
A többieknek (nem kismamáknak) az egyéni foglalkozásokat javaslom.

 

Mennyire tetszett ez a cikk?  
(a biztonsági kód kitöltése szükséges a szavazáshoz)
biztonsági kód *:
szavazat elküldése

Írd meg a véleményed erről a cikkről:
(a csillaggal jelölt mezők szükségesek, az e-mail cím nem jelenik meg)
Név *:
e-mail cím *:
weboldal:
hozzászólás *:
biztonsági kód *:
hozzászólás rögzítése