Alexander-Technika  -  AT studio | Blog
Blog témakörök:Összes bejegyzés: (17)

 Formák, mellek, domborulatok

avagy

Mitől szép a felsőtest?

 

 

Akár férfiről, akár nőről van szó, a felsőtest vonzalmat sugároz, ha minden része a helyén van. Lássuk a részleteket!

 Testmagasság növelése

 

A testmagasság növelésének szükségessé válása érthető bizonyos szakmákban és életkörülményekben, vagy pszichés problémák megoldásánál.   Ahhoz, hogy néhány centivel magasabbak legyünk, nincs szükség különféle szerekre, és orvosi beavatkozára sem.Megoldás helytelen testtartásra

 


Miért megoldás az Alexander-módszer a helytelen testtartásra?  

Alapvetően minden ember testtartása 4-5 éves koráig mondhatni tökéletes, hacsak nem kényszerül rendszeresen, helytelenül kialakított babakocsiba, vagy más eszközbe, mely meghatározza a testrészek egymáshoz való helyzetét. Ilyenkor még az idegrendszeri beidegződések (melyek folyamatos visszajelzéseket küldenek az agyba a mozdulatok végzésekor) eredeti állapot szerint működnek. Ebben az állapotban a mozgáskoordináció és az egyensúly szinte tökéletes, aminek következtében a mozgás könnyed, és harmónikus. Az ember ösztönösen tudja, hogy hogyan tud a legenergiatakarékosabban, és biztonságosan mozogni. A mozgáskoordinációt és az egyensúlyt nem nehezítik és térítik el megfeszült izmok, így a mozgás szabad és élvezhető.                                    

Hogyan fejlesztheted testtartásod?  

 


Azoknak szeretnék néhány praktikus ötlettel szolgálni, akik nem elégedettek testtartásukkal, vagy elégedettek, és szeretnék azt megőrizni.

Először is tudnunk kell, hogy a helyes testtartást alapvetően 4 tényező alakítja:

 
  1. Fizikai elrendezés, ami alatt azt értem, hogy testrészeid egymáshoz képest hol és hogyan helyezkednek el.
  2. Mozgási, testhasználati szokásaid, melyek rögzültek idegrendszeredben, és melyeket gondolkodás nélkül, automatikusan, időről időre ismételgetsz.
  3. Magaddal kapcsolatos gondolataid, melyeknek kétségtelenül teremtő ereje van.
  4. Saját anatómiáddal kapcsolatos kép az agyadban, mely akkor is létezik, ha eddig még nem foglalkoztál vele. Ezt testtérképezésnek nevezzük.

 előző 4 cikk