Alexander-Technika  -  AT studio | Mitől meggyőző és hatásos egy előadó?
Blog témakörök:Összes bejegyzés: (17)

Mitől meggyőző és hatásos egy előadó?

Egyik tanítványom (aki elviselhetetlen mindennapos hátfájdalom miatt kötött ki nálam) mesélte büszkén két havi Alexander technika tanulás után, hogy milyen élménye volt egy egyetemi foglalkozáson, ahol több embernek kellett előadni ugyanazt a témát egymás után. Elmondása szerint spontán tűnt fel neki, hogy az előadók nem csak görnyedten álltak, de csípőjüket megtekerve, összehúzva magukat adták elő mondandójukat. Még hangjuk is erőtlen és félénk volt, holott a szöveget mindenki tudta. 


A növendék ekkor rájött, hogy két hónappal azelőtt ő is így tett, majd önmagában a változást felismerve, testének teret adva, felfelé irányultsággal, nyitottan állt ki a többiek elé, és kiegyensúlyozott légzéssel beszélni kezdett.

F.M. Alexander már a 19. század végén rájött arra, hogy sokat számít, hogy előadás/beszéd közben hogyan használjuk testünket. Azóta a külföldi országokban számos olyan nagyvállalat létezik, ahol a vezetők ennek különleges figyelmet szentelve szerveznek Alexander Tecnhika foglalkozásokat alkalmazottaik számára annak érdekében, hogy növeljék a teljesítményeket, hatékonyak legyenek az ügyfelekkel szemben. 

Fedezd fel az Alexander Technikát, tested megköszöni, környezeted észreveszi!

 

Mennyire tetszett ez a cikk?  
(a biztonsági kód kitöltése szükséges a szavazáshoz)
biztonsági kód *:
szavazat elküldése

Írd meg a véleményed erről a cikkről:
(a csillaggal jelölt mezők szükségesek, az e-mail cím nem jelenik meg)
Név *:
e-mail cím *:
weboldal:
hozzászólás *:
biztonsági kód *:
hozzászólás rögzítése