Alexander-Technika  -  AT studio | Testtartás, Női és Férfi ideál avagy gondold úgy, míg meg nem történik
Blog témakörök:Összes bejegyzés: (17)

Testtartás, Női és Férfi ideál avagy gondold úgy, míg meg nem történik!

 
Mindenki tudja, ha női vagy férfi ideálról beszélünk, legtöbbünknek a haj-, bőr-, szemszín, magasság és testalkat jut eszünkbe. És mégis!!! Van olyan személy az ismerőseid között, aki bár nem rendelkezik az általad elképzelt ideális külsővel azért vonzónak találod? Vajon mi van benne, ami őt kivételesíti?

A megjelenése, kisugárzása.

Testtartásunk, önmagunk kifejezésre juttatása sugallja, mit gondolunk és érzünk – félelmeinket, aggodalmainkat és kétségeinket; örömeinket, álmainkat és sikereinket.
Testtartásunk tükrözi reakciónkat és hatással van a test és elme egészére. Ahogy gondolunk, úgy mozdulunk, mivel a szervezet egységként működik, testünk és gondolkodásunk szoros összefüggésben van egymással. Továbbá, ha rendszeresen valamely módon mozgunk, egy idő elteltével úgy is fogunk gondolkodni.

Emlékszem, a középiskolában egy nap, egy dolgozat miatt nem akartam órákra menni, ezért gyomorrontást színlelve elmentem az orvoshoz igazolásért. Beteges előadásom olyan jól sikerült, hogy mire kijöttem az orvostól, valóban rosszul voltam, így nem mondhatni, hogy potyán szerzett szabadnapom túlságosan élveztem volna.

Az olyan emberekről, akiknek mellkasuk feltűnően domborodik, válluk hátrafeszül, arcuk kissé felfelé irányul, általános következtetés, hogy beképzeltek. Ennek az ellenkezőjét is ismerjük, akinek füle, farka behúzva, arca lóg, ők a lúzerek. 

Az ideális női testtartás kiegyensúlyozottságot, kecsességet és egészséget sugároz, s mindezt csak akkor tudod automatikusan kivetíteni a világra, ha kiegyensúlyozott, egészséges vagy és jól érzed magad a bőrödben. Ezt egy görbe hát, beesett mellkas, leszegett tekintet stb. azonnal elhalványítja.
Az ideális férfi testtartás magabiztosságot, nyugalmat, védelmet közvetít, melyet a tétova mozdulatok, görbe hát, hullámzó járás stb. meghiúsít.

Azonban, mivel a folyamat visszafelé is működik, akkor sincs semmi veszve, ha nem rendelkezel ideális testhasználattal. A gondolat teremtő ereje lévén fordított sorrendben változtatunk a hibákon. Először a gondolatot/elképzelést változtatjuk meg és információt közvetítünk a test felé, amitől az idővel rájön, hogy az elültetett gondolattól másként érzi magát, aminek kifelé sugárzása átalakítja a testhasználatot.

Ha úgy érzed, hogy testtartásod fejleszthető és el is szántad erre magad, a leghasznosabb amit tehetsz, hogy megismerkedsz az Alexander-technikával. Az Alexander-technika tanár instrukciói segítségével pedig csak gondolkozz úgy, míg meg nem történik!
Az Alexander-módszer segíti kifejleszteni az összeköttetés érzékét test és elme között, megadja a választás lehetőségét, hogy hogyan reagáljunk dolgokra, és lehetővé teszi, hogy kihasználjuk a hatalmat tudatos elménken.

 

Mennyire tetszett ez a cikk?  
(a biztonsági kód kitöltése szükséges a szavazáshoz)
biztonsági kód *:
szavazat elküldése

Írd meg a véleményed erről a cikkről:
(a csillaggal jelölt mezők szükségesek, az e-mail cím nem jelenik meg)
Név *:
e-mail cím *:
weboldal:
hozzászólás *:
biztonsági kód *:
hozzászólás rögzítése