Alexander-Technika  -  AT studio | Szeretnél olyan energikus lenni, mint a gyerekek?
Blog témakörök:Összes bejegyzés: (17)

 Szeretnél olyan energikus lenni, mint a gyerekek? 

 

Ha gyermekként fürgék, energikusak, szabad mozgásúak és rugalmasak voltunk, miért válunk nehéz mozgásúakká, fáradtságosakká, testileg és szellemileg feszültekké mire felnövünk?

Kevesen vannak, akik meg tudják őrizni a szabad testhasználatot ebben a rohanó világban. A legtöbben idővel kifejlesztjük a mozgás, testtartás és gondolkodás rövidített verzióját, annak érdekében, hogy lehetőleg minél több dolog beleférjen a napunkba, ami hamarosan szokássá válik. Mivel, ezeket a mozdulatokat nap, mint nap gyakoroljuk, szervezetünk idővel elfogadja azt, és kialakul a szokáshoz tartozó helyes érzet.

Például, vannak emberek, akik éveken keresztül élnek fájdalommal, mely fájdalom eleinte szokatlan volt és aggasztó, majd megoldás híján átalakult idegesítővé és idővel szokványossá. Egyszerűen megtanulnak vele együtt élni. Ahogy múlik az idő, egyszer-egyszer felidézik azt, milyen volt a könnyed fájdalommentesség, de, mivel az a múltban volt, és a múltban mindig fiatalabb az ember, kényelmes a problémákat a kornak betudni.

Alig tudjuk magunkat elképzelni bármi más módon és elhisszük, hogy a fájó izületek, feszes, merev izmok és hasonló kényelmetlen állapotok elkerülhetetlen következményei a stressznek és az öregedésnek. De mi van akkor, ha képesek vagyunk megváltoztatni szokásainkat és újra meg tudunk tanulni szabadon és természetesen működni? Hát, akkor visszanyerjük a gyermekkor energikusságát, a rugalmas, magabiztos mozgást és nem utolsó sorban: nem tesszünk tönkre testünket. És ehhez igazán nem kell sok, csak egy Alexander-technika tanár, és némi akarás.

 

Mennyire tetszett ez a cikk?  
(a biztonsági kód kitöltése szükséges a szavazáshoz)
biztonsági kód *:
szavazat elküldése

Írd meg a véleményed erről a cikkről:
(a csillaggal jelölt mezők szükségesek, az e-mail cím nem jelenik meg)
Név *:
e-mail cím *:
weboldal:
hozzászólás *:
biztonsági kód *:
hozzászólás rögzítése