Alexander-Technika  -  AT studio | Miért fáj a fejed, ha nem vagy beteg és semmi szervi elváltozás nem mutatható ki?
Blog témakörök:Összes bejegyzés: (17)

Miért fáj a fejed, ha nem vagy beteg és semmi szervi elváltozás nem mutatható ki?


Sok ilyen esetben a probléma oka az elsődleges kontrol hiányában rejlik, ami a fej, a nyak és a hát harmonikus kapcsolatát jelenti.
Rengeteg apró izmocska és egyéb dolgok veszik közre a nyaki gerincet, hogy annak munkáját segítsék, és a fejet ellássák tápanyaggal. Ha az izom tartósan vagy túl gyakran feszül (stressztől, lelki állapottól, munkáddal járó kényszertesttartástól, helytelen testtartástól stb.) akkor a nyakban szereplő „dolgok” nem tudják munkájukat kielégítően végezni. Az izom feszültsége miatt úgymond stresszelnek a nyakban futó erek és idegek, ami csökkentheti a fej tápanyagellátását. Bizonyos mértékben csökken az agy oxigén ellátása, romlik a koncentráció képesség, fáradékonnyá, aluszékonnyá válik az ember.

Gyakran, észre sem veszed, hogy nyakizmaid feszülnek, csak azt, ha már elfáradt, görcsben van, vagy fáj a fejed.
Ha a fej, a nyak és a hát kapcsolata kiegyensúlyozott, egymáshoz viszonyítva optimálisan helyezkednek el, azaz a nyak alátámasztást nyújt a fejnek, a hát pedig a nyaknak, és mindezt úgy, hogy nem történik felesleges, és tartós izomfeszültség, akkor elmúlik a fejfájás.

Bizonyos esetekben, még a rettegett MIGRÉN-en is lehet segíteni az elsődleges kontrol karbantartásával. A migrénes fejfájást, az agyban levő erek átmérőjének gyors változásával hozták összefüggésbe, mely erek állapotát természetesen a nyaki erek állapota is befolyásolja. Pontos kiváltó okát még nem tudni, de több hajlamosító tényező is ismert. Így, ha megtanuljuk a fej azon pozícióját, ahol a nyak szabadon, feszültségektől mentesen támasztja alá a fejet, és ezzel az új használattal helyettesítjük rossz testtartásunkat, bizonyos migrén fajtáktól sikeresen meg is szabadulhatunk.

 

Mennyire tetszett ez a cikk?  
(a biztonsági kód kitöltése szükséges a szavazáshoz)
biztonsági kód *:
szavazat elküldése

Írd meg a véleményed erről a cikkről:
(a csillaggal jelölt mezők szükségesek, az e-mail cím nem jelenik meg)
Név *:
e-mail cím *:
weboldal:
hozzászólás *:
biztonsági kód *:
hozzászólás rögzítése